Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 15 maart 2024

Klimwand en Dubbele Schijf met trap in Grofpuinheuvel blijft inspireren

Bewonderaar Jos Bakker uit IJsselstein maakte een schilderij van dit iconische kunstwerk

Klimwand en Dubbele Schijf met trap in Grofpuinheuvel blijft inspireren

Onlangs stuurde IJsselsteiner Jos Bakker ons een foto van een zelfgemaakt schilderijtje. Het is zijn interpretatie van Klimwand en Dubbele Schijf met trap in Grofpuinheuvel in Spaarnwoude, een werk dat hem al lang fascineerde. We hebben hem uitvoerig bedankt voor zijn inzending en vroegen hem iets meer te vertellen over zijn fascinatie voor dit werk.  

Jos: 'De Dubbele Schijf is denk ik een van de bekendste openbare kunstwerken van Nederland. Al lange tijd stond het op mijn lijstje om eens te bezoeken, maar dit soort plannen raakt vaak in de vergetelheid. Tot in 2021, toen ik op een zonnige dag op de motorfiets vanuit IJsselstein naar de Dubbele Schijf ben gereden. Het was geweldig om de trap te beklimmen, en af te dalen. Ik krijg nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik eraan terugdenk. Er werd op die dag ook druk gebruik gemaakt van de klimwand, erg leuk om te zien.

'Naar aanleiding van foto's die ik daar heb gemaakt heb ik het schilderijtje gemaakt. Pas later ontdekte ik de Stichting Beeldhouwer Frans de Wit en dacht dat het misschien leuk zou zijn, als het daar terecht zou komen. Dit soort kleine schilderijtjes maak ik voor mijn eigen vermaak. Ik ben dan ook zeker geen kunstenaar. Bij een museumbezoek laat ik er weleens een achter in een locker, met een anoniem briefje erbij "cadeautje voor jou". Ik vind het echter onbeleefd om dit op een privé adres, anoniem achter te laten. Verder werk van Frans de Wit was mij onbekend, maar na bekijken van jullie website, staat "Vierkant Eiland in de Plas" op mijn te bezoeken lijstje.

Vriendelijke groet,
Jos Bakker (freubelaar 🙂)'
 

Comments (0)Number of views (78)
Print