Nieuws

Gepubliceerd op maandag 24 juli 2023

Frans de Wit in Franstalig kunsthistorisch boekwerk

Franse kunsthistoricus behandelt de kunstenaar en zoomt in op Vierkant Eiland in de Plas te Rotterdam

Frans de Wit in Franstalig kunsthistorisch boekwerk

Stichting Beeldhouwer Frans de Wit stuitte onlangs op een boekwerk van kunsthistoricus Hervé-Armand Béchy: 'L'Art Publique Contemporain - Toute Une Histoire 1970-2020'. Daarin behandelt hij Europese kunstenaars en hun werk in de openbare ruimte. Tot ons grote genoegen besteedt Béchy in het boek uitgebreid aandacht aan het werk van Frans de Wit, en dan met name aan het werk Vierkant Eiland in de Plas
De Franse kunsthistoricus Hervé-Armand Béchy woont in Parijs. Hij is gespecialiseerd in openbare kunst en heeft zich ten doel gesteld kunstwerken in de openbare ruimte onder de aandacht te brengen en waar nodig extra te promoten. Hij schreef talloze artikelen over kunst in de openbare ruimte voor vakbladen over kunst, architectuur en stedenbouw. In 1983 lanceerde hij zijn eigen tijdschrift: "Les Dossiers de l'Art Public", het eerste internationale tijdschrift dat volledig gewijd was aan openbare kunst. In 1997 richtte hij de website www.art-public.com op, met daarop informatie over internationale, openbare kunstprojecten en -programma's en een internationale database over kunstcreaties in steden. Béchy wordt regelmatig uitgenodigd om zijn expertise te delen in Europese landen en in de VS.

L’art public contemporain – Toute une histoire (1970-2020) werd in 2022 gepubliceerd. Momenteel werkt Béchy aan een Engelstalige versie van het boek. Wij hebben aangeboden aan deze uitgave mee te werken waar het gaat over Frans de Wit.

Comments (0)Number of views (148)
Print