Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 8 juni 2023

'Sneeuwwitje' terug in Leiden!

Stichting Beeldhouwer Frans de Wit is zeer verheugd dat de Sneeuwwitje er weer als nieuw uitziet én een permanente plek krijgt bij Beeldentuin Frans de Wit.

'Sneeuwwitje' terug in Leiden!

In 2014 nam ondernemer Emanuel Verhagen Sneeuwwitje over van Leidse rondvaartreder Sjaak Veringa. Die had spannende plannen voor het schip, maar hij stuitte naar eigen zeggen op golven van ambtelijke tegenwerking. Daarom deed hij het vaartuig over aan Verhagen, die er een jongensdroom mee in vervulling zag gaan.

Restauratie
Mooi was Sneeuwwitje inmiddels niet meer, de tand des tijds had zijn uitwerking op haar uiterlijk niet gemist. Verhagen heeft er jaren aan gewerkt om de 23 meter lange boot weer helemaal op en top te krijgen. De dekken zijn gestraald, er kwamen nieuwe ramen, water en riool in, en ook een nieuwe onderkant. Verhagen gebruikt de Sneeuwwitje als bijzondere trouwlocatie met bruidssuite, gecombineerd met expositieruimte.

Permanent verblijf
En nog mooier: de gemeente Leiden liet weten dat Sneeuwwitje permanent mag aanmeren bij het Ankerpark. Niet geheel toevallig vlakbij de beeldentuin van Frans de Wit en als nieuwe parel in de ketting die Singelpark heet. 
(Bron: Leidsch Dagblad)

Comments (0)Number of views (189)

Author: Synco de Waard

Categories: Uncategorized

Tags:

Print