Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 25 mei 2023

Frans de Witprijs 2023 voor kunstenaar Nazif Lopulissa

Frans de Witprijs 2023 voor kunstenaar Nazif Lopulissa

De Stichting Beeldhouwer Frans de Wit is blij met de kersverse winnaar van de Frans de Witprijs, de beeldend kunstenaar Nazif Lopulissa (1991). Met zijn werk ‘Meeting you for the first time’, waarmee hij onder meer zijn Molukse wortels onderzoekt, maakt hij indruk en past hij beslist in de eregalerij van winnaars van de prijs. Het werk ‘Spectacle’ van Bas Oussoren werd door het Business Platform Schipholweg-Schuttersveld verkozen om na beëindiging van Beelden in Leiden een jaar lang op het Schuttersveld te worden geplaatst.

Tijdens de officiële opening hield Bert Holman, voorzitter van Stichting Beeldhouwer Frans de Wit, een korte inleiding over wie Frans de Wit was, wat hij maakte en waarom het goed is dat deze prijs zijn naam draagt. Bert legde ook uit wat de stichting doet om nalatenschap van Frans de Wit te eren en in de publieke belangstelling te houden. Na afloop van het officiële gedeelte overhandigde Bert het prachtboek 'Frans de Wit Landmarks' aan de Leidse wethouder van Cultuur, Yvonne van Delft.

Playground
Beelden in Leiden, dat nog tot en met 6 augustus 2023 te bezoeken valt, pakt dit jaar goed uit met de tentoonstelling Playground. De verantwoordeijke curatoren, Peter van der Es en Adam Nillissen, zochten met deze expositie naar een manier om bezoekers en passanten te verbinden aan actuele hedendaagse beeldende kunst, om de publieke ruimte weer toe te eigenen aan verwondering en verbinding. De zes deelnemende kunstenaars zijn Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak. Met hun werken onderzoeken zij met speelse verwondering in de werkelijkheid, geven bezoekers de ruimte om nieuwe en andere visies te ontdekken en om elkaar te ontmoeten. 

 

Comments (0)Number of views (208)

Author: Synco de Waard

Categories: Uncategorized

Tags:

Print